Startup-yrityksen aloittaminen
Startup-yrityksen määritelmä on se, että se on vasta aloitettu ja se ei tuota vielä voittoa. Tämä on hyvin monen yrityksen lähtöpiste. Heillä on idea, mutta idea on vielä konseptitasolla. Voisitko sinä olla seuraava startup-yrityksen johtaja ja tehdä nollan euron arvoisesta yhtiöstä miljoonatuottoihin yltävän oman alan impeeriumin? Käydään läpi muutama startup-yrityksen aloitukseen liittyvistä asioista:
Osa yrittäjyyteen haluavista omaa liikeidean, jonka uskovat tuottavan paljon rahaa. Toiset puolestaan haluavat pois niin sanotusta oravanpyörästä ja olla oman työnsä herra. Yrittäjyys toki vie enemmän aikaa kuin normaali arkityö, mutta potentiaali tehdä enemmän tuottoa on valtava. Kolmas ja ehkä se uhkarohkein tapaus on henkilöt, jotka ovat vain lukeneet startup-miljonääreistä ja lopettavat päivätyönsä ja pääidea on vain “haluta rikkaaksi”. Nämä yleensä ovat herkkiä epäonnistumaan, mutta hyvän paikan tullen jopa hieman ahneella ajattelutyylillä yritysmaailmaan tullut yrittäjä voi tehdä itselleen tuottoa. Se vaatii vain hyvin paljon työtä ja opiskelua.
Ensimmäisenä kannattaa miettiä mitä yrityksesi tekee? Valmistaako se jotain? Onko se palvelualan yritys? Vai onko se jotain aivan muuta? Jos ideasi on hyvä, kannattaa seuraavaksi tehdä liiketoimintasuunnitelma, johon voit laskea onko tämmöisen yrityksen perustaminen kannattavaa. Pystyt myös havainnoimaan itsellesi mitä kuluja yrityksessäsi on ja mistä kassavirta syntyy. Sen jälkeen kannattaa perustaa yritys. Se on yksinkertainen netissä tehtävä prosessi. Kun firma on pystyssä, voit hakea sille starttirahaa. Sen jälkeen voit alkaa miettimään mitä yrityksen tarvitsisi ostaa, jotta se voisi aloittaa itse yritystoiminnan. Yleensä yritys tarvitsee toimitilan, joita voi katsella osoitteesta blok.ai. Kun toimitila on luotu, voit alkaa suunnittelemaan yritystoiminnan kannalta tärkeiden tavaroiden ostamista, sekä henkilökunnan palkkaamista, jos yrityksesi on niin suuri ettet pysty itse tekemään kaikkea.
Muista laittaa kirjanpito kuntoon. Tähän helpoin ratkaisu on hankkia itselleen kirjanpitäjä. Muista myös hakea yrityksellesi kuuluvia tukia, jottei kaikkea tarvitse maksaa omasta kukkarosta. Kannattaa myös tutkia mitä verovähennyksiä yrityksesi saa. Suositeltavaa on myös hoitaa kaikki viranomaisille vaaditut luvat ja ilmoitukset kuntoon. Myös vakuutusten ottaminen on erittäin tärkeää yritysmaailmassa, sillä koko firma saattaa kokea konkurssin, jos tapahtuu jokin ennalta arvaamaton tapaturma ja yritys joutuu pulittamaan kaiken omasta pussistaan.