Luo oma tyylisi

Muoti ja trendit vaihtuvat nopeasti, mutta tyyli on jotakin pysyvää. Nykypäivänä erilaisten muotioikkujen perässä juoksemista ei enää arvosteta yhtä paljon kuin ennen. Moni on ymmärtänyt, että tyyli ja tyylikkyys eivät löydy muotikatalogeista, eikä niitä voi rahalla ostaa. Toki trendit ja tyyli eivät edelleenkään sulje toisiaan pois. Muoti- ja sisustuslehdistä voi edelleen bongata vinkkejä oman tyylin luomiseen.

Miten oman tyylin löytää?
Oman tyylin löytäminen ei välttämättä ole ihan yksinkertaista. Oli kyse sitten muodista, sisustuksesta tai vaikka arkkitehtuurista, omaa tyyliä ei voi ostaa valmiina. Se täytyy luoda. Alkuun pääset yleensä helposti, kun käyt läpi nykyiset vaatteesi tai sisustusesineesi. Käy läpi jokainen tavara, jonka omistat ja kysy itseltäsi, miellyttääkö esine tai vaate sinua. Siirrä mieluisimmat vaatteesi ja esineesi erilleen muista esineistä ja katsele niitä hetki.

Koeta löytää lempiesineistäsi ja vaatteistasi jokin yhteinen punainen lanka. Ovatko kaikki lempitavarasi esimerkiksi kirkkaan värisiä tai erityisen koristeellisesti kuvioituja? Ehkä huomaat, että sekä huonekalusi että vaatteesi ovat kaikki hyvin moderneja ja minimalistisia. Kun olet löytänyt tyylisi punaisen langan, yritä pitää se mielessäsi aina, kun teet uusia hankintoja. Jos oma tyylisi on selvästi moderni, ei röyhelöinen pitsimekko tai rokokootyylinen tuoli välttämättä ole onnistunut hankinta, ellet sitten tietoisesti pyri rikkomaan rajojasi.

Tyyli ei ole kiinni rahasta tai ulkonäöstä
Sisustus- ja muotilehtiä selaillessa tulee usein sellainen olo, että tyyli olisi vain rikkaiden ja hoikkien yksinoikeus. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Tyyliä ei voi ostaa rahalla. Edullisetkin esineet ja vaatteet voivat antaa tyylikkään vaikutelman silloin, kun niiden omistaja on itsevarma ja vaatteet tai esineet kuvastavat omistajansa persoonaa. Vaikka muotilehtien sivuja koristavat yhä edelleen langanlaihat mallit, löytää pluskokoinenkin nainen itselleen tyylikkäitä vaatteita. Esimerkiksi netistä voi löytää tyylikkäät tunikat arkeen ja juhlaan, vaikka vaatekoko olisikin suurempi kuin 36. Myös kivijalkakauppojen valikoimat pluskokoisille naisille ovat viime vuosina laajentuneet ja myös suuret muotitalot ovat hiljalleen hyväksymässä myös normaalikokoiset naiset. Tyyli ei siis enää ole koosta kiinni.

Itsevarma ihminen on tyylikäs
Tärkeintä oman tyylin luomisessa on itsensä kuunteleminen. Kaikkien vaatteiden tai sisustusratkaisujen täytyy miellyttää omaa silmääsi. Jos jokin vaate ei miellytä, heitä se pois. Kompromissiratkaisut saavat vain olosi onnettomaksi. Ostoksille kannattaa ottaa mukaan esimerkiksi kuvia omaa silmää miellyttävistä tyyleistä, jotta välttyisit virheostoksilta. Mitään ei kannata ostaa vain ostamisen ilosta, sillä silloin usein tulee hankkineeksi omaan tyyliin sopimatonta tavaraa. Tärkein tyylikkyyden mittari on kuitenkin itsevarmuus. Oman tyylin löytäminen myös lisää itsevarmuuttasi ja auttaa sinua tuomaan persoonasi esiin. Kun luotat itseesi ja omaan tyylitajuusi, myös muut huomaavat tyylikkyytesi. Kun itsevarmuutesi kasvaa, tunnet itsesi onnellisemmaksi kuin aikaisemmin. Oman tyylin etsiminen ja luominen siis lisää onnellisuuttasi kaikilla elämän osa-alueilla. Jos omaa tyyliä ei tunnu löytyvän, ei kannata turhautua. Usein oman tyylin kehittyminen vaatii aikaa ja erilaiset tyylikokeilut kuuluvat nuoruuteen. Heti ei siis tarvitse osua oikeaan.

Viimeisimmät artikkelit

Bisnes

Kategoriat