Aloita yritystoiminta – hyödynnä yrityslainan lyhennysvapaat jaksot

Yritystoiminnan aloittaminen ei ole lainkaan niin vaikeaa kuin voisi kuvitella. Ensin täytyy tietenkin olla bisnesidea, joka on toteutuskelpoinen. Yrityksen tulee pyrkiä erottumaan kilpailijoista tavalla tai toisella ja sillä täytyy olla sellaisia valttikortteja, jotka saavat asiakkaat pysymään uskollisina. Ensimmäisenä on tehtävä liiketoimintasuunnitelma. Siihen kirjataan muun muassa yrityksen idea, potentiaalinen kohderyhmä, yrityksen budjetti ja erot kilpailijoihin nähden.

Yritystä varten voi myös joutua vuokraamaan toimitilat. Jos yritys toimii ainoastaan netissä, tämä ei ole tarpeen. Kaikkia muita yrityksiä toimitilojen vuokraaminen kuitenkin koskee. Vuokra tulee laskea kuukausittaisiin menoihin, kuten myös kaikki muut kiinteät kustannukset. Koska siinä voi mennä kuukausia ennen kuin yritys alkaa tuottamaan, on tärkeää miettiä, miten budjetin saa kasaan. Kaikilla ei ole tarpeeksi omaa pääomaa laittaa yritystoiminta alulle. Sen vuoksi onkin syytä miettiä, voisiko yritystä varten ottaa lainaa. Yrityslaina on todella monikäyttöinen ja nykyisin jopa helposti haettavissa oleva vaihtoehto. Jos yrityksellä on vaikeuksia maksaa lainanlyhennys takaisin, saa siihen yleensä mukavasti maksuaikaa, jotta yritys pääsee jaloilleen ja pystyy maksamaan lyhennyksen. Saa enemmän tietoa ja lue lisää lyhennysvapaista jaksoista, jotta tiedät, miten ne toimivat.

Valitse sopiva yritysmuotoja

Suomessa on olemassa monia eri yritysmuotoja. Niistä tutuin kaikille on varmasti toiminimi. Se on kaikista paras valinta silloin, kun yrityksen toiminta perustuu kokonaan yrittäjän omaan työpanokseen. Toiminimi on siis yksinyrittäjille, joiden yrityksen liikevaihto ei kasva kovin suureksi. Toiminimen perustaminen käy nopeasti ja se on myös edullisempaa kuin muiden yritysmuotojen perustaminen. Kaiken tämän lisäksi toiminimi ei myöskään vaadi kahdenkertaista kirjanpitoa, vaan yhdenkertainen kirjanpito riittää. Yrittäjä voi siis itse hoitaa kirjanpidon, eikä sitä varten tarvitse palkata kirjanpitäjää.

Toiminimen jälkeen toiseksi suosituin yritysmuoto Suomessa on osakeyhtiö. Osakeyhtiön liikevaihto on suurempi ja toiminta yleensä laaja-alaisempaa kuin muissa yritysmuodoissa. Osakeyhtiöiden toiminta on myös monesti kansainvälistä ja kauppaa tehdään ulkomaita myöten. Osakeyhtiö ei ole yhteen henkilöön perustuva yritys, vaan se on toimivaltainen oikeushenkilö. Osakeyhtiön nimiin voi siis ottaa lainoja ja sen nimissä voi tehdä sopimuksia. Jos yrityksessä on useita työntekijöitä, kannattaa yritysmuodoksi ehdottomasti valita osakeyhtiö. Sen lisäksi se voi olla kannattava valinta myös yksinyrittäjille, jotka tavoittelevat suurta liikevaihtoa ja mahdollisesti haluavat laajentaa yrityksen toimintaa jopa kansainvälisille markkinoille.

Viimeisimmät artikkelit

Bisnes

Kategoriat

  • Ei kategorioita